tirsdag 30. oktober 2012


Canal Digital

Canal Digital er en skandinavisk organisasjon som tilbyr tjenester relatert til ISP og betal-TV. Den ble grunnlagt i 1997 og i dag driver de i Norge og Sverige. Det hadde vært i et samarbeid med fransk betalings-TV Canal + og Telenor. Men siden 2001 har Telenor full kontroll på Canal Digital.
Da Canal Digital ble startet, ble det kringkastet av direkte satellitt-TV i Norge, Danmark, Finland og Sverige. Men, etter et par år fra starten, utvidet det til kabel-TV-nettverk i Sverige, Norge og Danmark. ISP tjenester levert av Canal Digital er basert på EuroDOCSIS (data over kabel-tjenesten grensesnitt spesifikasjon). Nettverket av Canal Digital er basert på hybrid fiber koaksial teknologi som er en bredbåndsteknologi benyttes for høyhastighets Internett-tilkoblinger og dataoverføringer. I motsetning til DTH, ikke Canal Digital eier ikke noen TV-nettverk, men det har kontrakt akt med flere TV-kringkastere.

Siden 2011 har Canal Digital fått eksklusive satellitt rettigheter fra BBC, Eurosports etc.
Canal Digital var en av første tjenesteleverandører som hadde lansert HD TV-teknologi. Den første HDTV-kanal i Canal Digital var C mer HD som ble lansert i 2005 med hjelpemidler av MPEG-2 kompresjoner.
Canal Digital har populære serier
Det er mange populære programmer som blir kringkastet av Canal Digitals kanaler. Her er en rask oversikt på noen av de mest populære programmene

National Geographic Channel (i HD), TV-14 (det er kringkastet i Sverige), Discovery i HD, Animal Planet i HD. TV-2 (den ble lansert i 2009, og har vært svært populær siden da).
Dansk kanaler-dantoto racing, TV-2 Charlie, MTV.
Finske kanaler-nelonen, YLE teema, JIM.
Norske kanaler-Visjon Norge, TV2 Zebra. Viasat4.
Svenske kanaler-TV4 film, SVT HD.
Noen andre svært populære kanaler som følger med i pakken kan være
Bloomberg TV, ESPN Classic, showtime, historie, spille huset Disney, Cartoon Network osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar